måndag 4 juli 2011

Träningsdag i Boden lördagen 9/7.

Tack Stefan, det gjorde ni bra.
Reportage hittar ni på Mazzes sida.
http://mazze59.blogspot.com/2011/07/ett-riktigt-kvalitetspass-i.html#comment-form
Resultat på Nybyns hemsida.
http://www.nybynsik.se/Bra kämpat Robban, du höll ställningarna för CK Sävast.
Tack alla cyklister som ställer upp på dessa tokigheter.
Detta gör vi om.
Jan-E

På lördag 2011-07-09 så samkör Nybyns IK med CK Sävast en träningseftermiddag med ett litet speciellt upplägg.
Detta är ingen tävling utan en simpelt annordnad träningsdag för att få lite annorlunda syn på cykling, få lite hög puls och ha lite kul och även snacka lite cykel emellan de tre passen.

Vi samlas på Pagla skidstadion klockan 15.00 där första träningspasset börjar. Dagen ser ut som följer

  1. Prolog på rullskidbanan. Vi startar med enskild start och kör ett varv på tid, (om vi lyckas få fram en omutad tidtagare vore bra, men annars gäller egen tidtagning, eller att vi tar tid på varandra). Varvet är ca 3km, och vi kommer gemensamt rulla den minst ett varv så alla hittar alla kurvorna och vi blir uppvärmda.

  2. Tempolopp på Hedens nedlagda flygbas. Har man Tempocykel så kör man enskilt och föredrar man linjecykel så får man aliera sig med någon kamrat eller fiende och köra partempo (tiden tas på den 2:e i mål). Det loppet sträcker sig tre varv på flygrakan/taxivägen, så det blir ca 15km

  3. Jaktstart från korsningen i Heden/Älvsbyvägen till toppen på Rödberget ca 6,5km. Startordningen sker med den intjänade tiden man skaffat sig från de två tidigare passen. Alltså den snabbaste åkaren från de två tidigare passen går ut först och sen i fallande tidsordning. Först upp på toppen är helt enkelt ”King of the day” och får prinsessan och hela kungariket.
För att göra det lite mer spännande och tajtare så tar vi inte de reella tidsdifferanserna utan vi kör med bonus sekunder som på Girot.
Den som är först i respektive lopp får mest och den som tar jumbo får minst enligt följande skala (den kan dock ändras lite beroende på hur många som ansluter och vill vara med och träna)

60sek
45sek
35sek
25sek
20sek
15sek
14sek
13sek
Osv 

De kalorier vi tappat under eftermiddagen tar de som vill snabbt igen med ett gemensamt fika eller nån matbit om så önskas, men det kan vi prata om under passens gång.

Väl mött
/Stefan,  Nybyns IK och Jan-Erik, CK Sävast
1 kommentar: